Начало Други Организаторите на писта Диамо с последни приготовления за състезанието

Организаторите на писта Диамо с последни приготовления за състезанието

98
0

9 дни преди старта на Писта Диамо 2017, последне кръг от националния шампионат на Затворен маршрут, организаторите са в процес на усилена подготовка. Спортният клуб Диамо връща традицията в пистовия шампионат да имаме надпреварата зад пределите на България. Това ще се случи в периода 18-19 ноември на пистата Серес в Гърция.

Организаторите обещават интересна битка във всички класове и в двата дни от състезанието. Новост, която клубът от Благоевград подкрепи, бе съвместното провеждане на надпреварата с възобновената Купа Лада.

Автомобилната писта в Серес е построена в съответствие с техническите спецификации, стандарти за безопасност и изисквания за провеждане на състезание от Формула 3. Дължината на една обиколка е 3189 м., завоите са 16 – 9 десни и 7 леви. Общата дистанцията, която трябва да премине всеки един от участници е точно 35,8329 км.

„През изминалия уикенд бяхме на Серес за последни и довършителни подробности около организацията на Писта Диамо, коментира Директорът на състезанието и председател на СК Диамо, Георги Стоянов. – Въпреки че шампионските титли в някои от класовете вече са решени, със сигурност ние като организатори ще дадем най- доброто от себе за безпроблемното протичане на надпреварата.

Всичко е наред и вървим по график. Екипът ни от млади и мотивирани хора се увеличава с всяко следващо състезание, а това няма как да скрия, че ме радва изключително много! Това е посоката, в която трябва да върви Българският автомобилен спорт – възможност за развитие на младите кадри.“

„Тази година няма да изпълнявам функцията на Директор на Писта Диамо, но пък от друга страна ще успея да наблюдавам стриктно работата на всеки един от момчетата и момичетата в екипа, добави Диана Стоянова. – Стремежът ни е да покажем едно по-високо и различно ниво за България. Разбира се, че ще помагам на всички, винаги помагам независимо каква длъжност изпълнявам в определено състезание.“