Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Осми бе най-добрият възможен резултат с тази кола, сподели Хюлкенберг

Осми бе най-добрият възможен резултат с тази кола, сподели Хюлкенберг

112
0

Нико Хюлкенберг се класира за трети пореден път в Q3 от началото на тазгодишния световен шампионат на Формула 1. Пилотът на Рено бе осми в квалификацията за Гран при на Русия.

„Според мен това бе най-добрият възможен резултат с колата, с която разполагаме”, сподели Хюлкенберг. „От тази гледна точка следобедът ни бе удовлетворяващ. Състезанието ще е истинското предизвикателство. Досега през сезона темпото ни в неделя не бе постоянно. Утре ще разберем къде точно се намираме спрямо съперниците, тъй като колата ни е с последните новости. Както винаги, ще се борим и се надявам да вземем добри точки.”

Джолион Палмър на практика изтърва цялата тренировка заради повреда в задвижващата система на автомобила му (направи едва 4 обиколки). Екипът успя да я смени навреме, за да участва в квалификацията. Във финалната му обиколка в Q1 обаче британецът качи бордюр, излетя от пистата и се удари в предпазните бариери.

„Трябва да благодаря на целия си екип и всички в бокса, които се трудиха толкова упорито през уикенда. Те бяха наистина изумителни, а сега имат още работа”, заяви Палмър. „Качих се прекалено много на бордюра, който ме изхвърли в бариерите. В състезанието всичко може да се случи и се надявам да имам по-добър от днешния ден.”

В момента, в който британецът се разби, Паскал Верлайн от Заубер също се удари. Той призна след квалификацията, че грешката бе негова: „Като цяло имам проблеми с баланса на автомобила. И максималната ни скорост на правите не е добра. Гумите са с различно поведение спрямо това в Бахрейн, но пък това важи за всички.”