Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Огромна чест е да стана пилот на Макларън, заяви Вандоорн

Огромна чест е да стана пилот на Макларън, заяви Вандоорн

28
0

Щофел Вандоорн първо благодари на Макларън и Рон Денис за вярата в него, след като бе обявено, че догодина ще е титуляр в тима от Уокинг.

„Първо искам да изряза благодарността си към всички в Макларън-Хонда и специално към Рон Денис за доверието им в мен”, заяви 24-годишният белгиец. „Дал съм много автографи по време на кариерата си, но днес, когато подписах договора си с тима, усетих нещо специално. Огромна чест е да стана пилот на Макларън.

Вече познавам прекрасно отбора и веднъж се състезавах с болида. Тестовете бяха по-чести. Имам пълно доверие в потенциала на проекта Макларън-Хонда.”

Фернандо Алонсо приветства съекипника си за догодина, отбелязвайки също така, че Дженсън Бътън е най-добрият съотборник, с когото е работил.

„Сезон 2016 г. далеч не е приключил и съм уверен, че можем да запишем добри резултати до края на годината, но вече гледам към 2017-та. Отдаден съм на задачата да превърнем Макларън-Хонда в отбор, който печели и твърдо вярвам, че, че започнем да виждаме силните резултати, за които се трудихме толкова упорито през последните две години. През това време Дженсън бе брилянтен съотборник и е фантастично, че ще продължи да работи с нас. Той е чудесен пилот и прекрасен човек. Уменията му при разработването на автомобил са неповторими.

Що се отнася до Щофел, то срещал съм много млади пилоти през годините и отличавам добрите, когато ги видя. Ще му помагам да учи и да се развива. Сигурен съм, че тримата – заедно с Дженсън – ще върнем Макларън-Хонда там, където е мястото на тима: в челото на стартовата решетка”, допълни испанецът.