Начало Автомобили Онлайн порталът myOpel вече е с апликация за мобилни телефони на български...

Онлайн порталът myOpel вече е с апликация за мобилни телефони на български език

39
0

България бе една от първите страни в Европа, която стартира уникалния онлайн портал myOpel за обслужване на клиентите през миналата година. Той е част от цялостната интернет базирана система на Opel за следпродажбена дейност и има за цел да улесни максимално живота на собствениците на автомобили Opel, като осъществи директен контакт и бърз диалог между тях и дилърите на марката. От стартирането на портала до сега над 4000 собственици на автомобили с марката Opel са с активни регистрации в myOpel, като имат право да ползват всички възможности на системата. Могат например да си записват час за посещение на сервиза на избрания от тях дилър, да следят за специални за техните автомобили кампании или да получат напомняне, че е време за извършване на техническо обслужване.

Порталът myOpel е динамична система и постоянно се усъвършенства и надгражда с времето. Най-съществената новост за myOpel в България е наличието от началото на годината на мобилна апликация на български език. Тя може да бъде изтеглена от потребители на телефони с операционни системи Android и iOs. Тя ще направи използването на платформата още по-лесно и дава някои съществени предимства.

Особено предимство на myOpel апликацията е наличието на „Ръководство за експлоатация“ и секция „Светлини и индикатори“. Благодарение на ръководството водачите на автомобили Opel могат да правят бързи справки за функциите на своя автомобил, да получат съвети за управлението и обслужването му, препоръки за вида на използваните течности и смазочни материали и много други. В секцията „Светлини и индикатори“ са посочени значенията на всички светлинни индикатори на арматурното табло. По този начин водачите никога няма да се чудят каква е причината за появата на някой светлинен сигнал, нито да се притесняват излишно, когато това се случи. Ръководството за експлоатация и светлинните индикатори трябва да бъдат еднократно изтеглени и впоследствие могат да бъдат използвани и без наличието на интернет връзка.

Освен подробната информация за автомобила, неговите функции и системи, сервизните предложения и кампании, напомняне за техническо обслужване, запазване на час за посещение на сервиз и други възможности свързани с притежавания автомобил, апликацията myOpel предоставя различни видове помощ. В случай на злополука например през апликацията може да бъде изпратена на определен електронен адрес пълната информация за участниците в инцидента, свидетели, местоположение, допълнителни бележки и дори снимки. От раздела „Помощ“ на апликацията може да бъде направена и връзка с номер 112 за спешна помощ. В същия раздел са поместени инструкции за някои аварийни процедури като смяна на колело, теглене на автомобила, проверка на течностите, акумулатора и дори как се сменят перата на чистачките.

Други полезни възможности на апликацията myOpel дава разделът „Свързване“, през който потребителите могат да влязат директно в мобилната версия на официалния сайт на Opel, могат да изпратят на избрания от тях дилър заявка за тест-драйв, да се свържат с центъра за обслужване на клиенти на Opel или да влязат в страниците на марката в социалните мрежи Facebook, Twitter и YouTube.