Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Още ни липсва скорост на правите, отбелязаха пилотите на Ред Бул

Още ни липсва скорост на правите, отбелязаха пилотите на Ред Бул

51
0
Даниел Рикиардо

Макс Верстапен и Даниел Рикиардо ще стартират от четвърта и пета позиция в Гран при на Франция. Шефът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер заяви, че този резултат вероятно бе най-добрият възможен за екипа в сесията за разпределение местата на грида на пистата Пол Рикар.

Верстапен смяташе, че не е използвал максимално потенциала на колата си в квалификацията.

„Имах проблем със сцеплението в предната част, което направи карането по-трудно. Щеше да е хубаво, ако бе продължило да вали през целия ден, но за съжаление пистата изсъхна точно навреме за сесията. Виждаме, че на правите все още ни липсва скорост в сравнение с Мерцедес, но балансът ни не бе перфектен – губехме време и в дългите завои. Състезателното ми темпо изглежда добро, но то е такова и при много от съперниците. Ще стартирам със суперсофт, така че Себастиан [Фетел] би трябвало да е с повече прилепяне. Това ще направи потеглянето по-сложно, но се надяваме да изкараме по-дълго с нашите гуми”, коментира холандският състезател.

Рикиардо обясни, че част от програмата в първите тренировки е била изпробването на колите с различни нива на аеропритискане. Той изпитал варианта с по-високо притискане, но в събота нямаше шанс да опита и другата възможност, тъй като дъжд на практика не даде възможност на екипите да работят в последната свободна сесия.

„Решихме да не излизам в квалификацията с настройки, които не сме изпробвали. В други сесии може да ползваш различни неща, но точно в тази ръцете ти са вързани. Мисля, че в състезанието ще сме по-бавни на правите в сравнение с останалите в челото. Но пък ако вали, може да извадим късмет. Един дъжд може да направи състезанието интересно. На сухо нямаме достатъчно скорост, за да гоним Мерцедес”, допълни австралиецът.