Начало Автомобили Оливер Стефани е новият главен дизайнер на Skoda

Оливер Стефани е новият главен дизайнер на Skoda

155
0
skoda,Skoda Fabia

Оливер Стефани ще е новият главен дизайнер на Skoda Auto от 1 септември. Преди това той е отговарял за външния дизайн във Volkswagen. Стефани е следвал дизайн в Брауншвайг и Пасадена (Калифорния). Много от произведените през последните 10 години автомобили Volkswagen носят неговия подпис.

„В последните няколко години, дизайнът на Skoda бележи много добро развитие. Съвсем наскоро  използвахме новия си експресивен дизайнерски език и при разработката на нашите SUV модели”, каза изпълнителният директор на Skoda Auto Бернхард Майер. „А сега Оливер Стефани ще ни помогне да направим следващата стъпка в развитието си. Той ще разработва моделите ни така, че да са с още по-голям емоционален заряд и ще ги поведе към ерата на дигитализацията и електрификацията в автомобилостроенето.Оливер Стефани има огромен творчески потенциал и аз очаквам с нетърпение да работим заедно.“

За Кристиан Струбе, член на Борда на директорите за техническо развитие, Стефани също е правилният избор.

„Убеден съм, че Оливер Стефани ще продължи да развива новия дизайнерски език на Skoda устойчиво, за да достигне той още по-големи висоти. Благодарение на неговия богат опит, клиентите на Skoda ще се насладят на прекрасни бъдещи модели. Той е се вписва перфектно в духа на марката Skoda“, уверено каза Струбе.

В кариерата си до този момент Оливер Стефани е доказал качествата и способностите си не веднъж. Стефани започва работа във Volkswagen през 2002 г. Той изиграва важна роля в разработването на up!, Polo, Jetta, Tiguan и настоящите модели Golf.

Новият главен дизайнер на Skoda е изучавал дизайн в Брауншвайг и Пасадена (Калифорния). Той е работил в Дизайн Център Европа в Ситгес (Испания) в продължение на три години. Опитът му перфектно се вписва във философията на марката Skoda благодарение на многото му Simply Clever идеи и отличителния дизайнерски похват, вдъхновен от кристалните форми.