Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Опровергават информации за думите на Тод

Опровергават информации за думите на Тод

89
0
Михаел Шумахер

Уебсайтът grandprix.com опроверга разпространените думи на президента на ФИА Жан Тод, че Михаел Шумахер „може да живее сравнително нормален живот в рамките на кратък период от време”.

В публикация на изданието от последните дни, както и в редица други медии, бе посочено, че французинът е казал това, като бе цитиран белгийският RTL. Обяснението сега е, че цитатът е преведен от публикации в специализирания холандски уебсайт formule1.nl и белгийския вестник HLN.

Последвала проверка показва, че коментарът на Тод всъщност е пред френското радио RTL (както ClubS1 вчера посочи). В краткото интервю президентът на ФИА е оптимистично настроен, но всъщност репортерката го пита дали Шумахер ще има един ден отново „нормален живот”. На това Тод отговаря:

– Можем само да се надяваме. Вероятно може да се каже, че няма да кара вече във Формула 1. Пред него има дълъг и труден път. Нужни са му време и спокойствие. Той се бори и можем да се надяваме, че нещата ще се подобрят.

В публикацията се допълва, че при настояване за повече подробности относно състоянието на Шумахер – дали бившият пилот може да се движи и говори, Тод обяснява, че това са твърде лични детайли и че важното е присъствието на семейството му до него.

След поправката редица издания преработиха материалите си, включително британският Гардиан.