Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Очаква се официална оферта за връщане на Канада

Очаква се официална оферта за връщане на Канада

30
0

Представители на канадското правителство са на път да отправят официална оферта към Бърни Еклестън с идеята да върнат Монреал в календара на Формула 1 през 2010 година.

Изключването на пистата Жил Вилньов от календара беше доста странно решение, имайки предвид факта, че Северна Америка представлява важен пазар за спонсорите и производителите във Формула 1, а в момента не присъства под никаква форма във Формула 1.

Предполага се, че шефовете на отборите са подготвили среща с Еклестън, тъй като желаят да изкажат своите съображения по отношение на настоящите писти в календара на Формула 1. В същото време няколко представителя на канадското правителство са потвърдили готовността да се заплащат по 15 милиона долара в продължение на пет години, ако името Гран при на Канада се завърне.

От канадска радио станция напомнят, че въпросната сума е по-малко от половината от това, което искаше Еклестън доскоро. Същевременно обаче британецът е под напрежение, имайки предвид скорошните спекулации за мястото му в CVC.