Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Очаквано представяне за Лотус

Очаквано представяне за Лотус

45
0

Очаквано бе представянето на Ярно Трули и Хейки Ковалайнен за новия им екип Лотус в квалификацията на пистата Сахир. Двамата са 20-и и 21-и на стартовата решетка за Гран при на Бахрейн, което се дължи на липсата на скорост в техния Т127.

– Не е лошо като цяло, като се има предвид колко успяхме да караме сутринта – коментира италианският състезател. – Отборът обаче работи много добре, професионално и просто ни трябва малко време, за да направим крачка напред. Утре трябва да опитаме да финишираме в надпреварата и да съберем полезна информация, за да разбираме повече колата си.

Ковалайнен също не очакваше нещо особено от днешния ден, но пък бе доволен, че колата е издръжлива.

– Може би обиколката ми не бе най-добрият квалификационен тур, който съм правил някога, а и вероятно не извлякох възможния максимум, но разполагаме с прилична база. В тренировките усещането в дълги серии бе на ниво, така че ще видим какво ще се случи в състезанието – допълни финландецът.

Шефът на отбора Тони Фернандес, пристигнал в Бахрейн вчера, сияеше от гордост за тима си, върнал легендарната марка на писта след 16 години отсъствие.