Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Объркано състезание за Торо Росо

Объркано състезание за Торо Росо

40
0

Една точка спечели в домашната си Гран при Хайме Алгерсуари след доста накъсано и объркано състезание на пистата Каталуния.

– Трябва да съм доволен, въпреки че надпреварата ми бе малка каша – проблем при питстопа с гайката на предна лява гума, наказание за удара ми с [Карун] Чандок, но пък грешките са част от спорта. Бях доволен от старта си, тъй като той бе особено важен за добро представяне. Изостаналите болиди бяха особено трудни за изпреварване, защото не се местят от линията кой знае колко, а са наистина бавни – коментира 20-годишният испанец.

Според него класиране дори по-напред е било напълно възможно, тъй като скоростта в надпреварата на STR5 е била наистина на ниво.

Съотборникът му Себастиен Буеми обаче записа поредното отпадане.

– След изгасването на светлините потеглих добре, но малко след това при опит да задмина [Педро] де ла Роса той внезапно мръдна и застана пред мен. При удара счупих предното си крило и трябваше да сменя носа. След това темпото ми не бе твърде лошо, но пък тогава бях наказан с преминаване през питлейна за нарушение в бокса. Накрая се появи проблем с хидравликата – обясни швейцарецът доста драматичното си състезание.

Въпреки малшанса обаче шефът на Торо Росо Франц Тост остана оптимист след Гран при на Испания.

– Убеден съм, че скоро ще постигнем добър резултат в състезание – категоричен бе той след финала.