Начало Автомобили Oбновената версия на Октавия – световна премиера на Шкода в Париж

Oбновената версия на Октавия – световна премиера на Шкода в Париж

77
0

Шкода Ауто ще направи световна премиера на обновената версия на Октавия на тазгодишния парижки автосалон (2 – 19 октомври 2008 г.).

Произвеждана или сглобявана в осем държави, Октавия е най-продаваният автомобил на Шкода. Обновената версия сега е с още по-вдъхновяващ и динамичен дизайн. „Октавия винаги е имала специално място сред автомобилите Шкода. Това е най-успешният ú модел, много популярен по целия свят. Сега той премина през пълна трансформация, която е видима в новите интериор и екстериор, така както и при техническото оборудване”, казва д-р Екхард Шолц, член на Борда на директорите, отговарящ за технологичното развитие.

Погледнат отпред, основните отличителни моменти включват нова форма, изпъкващи фарове, по-здрава радиаторна решетка и броня изцяло в цвета на купето. Подобренията в задната част на автомобила са основно в нов дизайн на задните светлини и динамичен изглед на бронята с интегрирани котешки очи.

Интериорът предлага нова линия на аудио и навигационните системи Шкода. Воланът, таблото (осветлението), уредите за управление на климатика, декоративните ивици на вратите и централното табло са с нов дизайн. Освен това новите материи за тапициране са налични за всички нива на оборудване (Класик, Амбиенте и Елеганс).

Новите адаптивни ксенонови фарове повишават активната защита на автомобила, а пасивната се увеличава от инсталираните отпред WOKS подглавници за ефективна защита (при всички нива на оборудване).

Направени са иновативни промени и под капака – Шкода пристига с чисто нов двигател 1.4 TSI/90 kW. Турбодвигателят 1.4 и бензиновият двигател 1.8 могат да се комбинират със седемстепенната автоматична DSG трансмисия.

Освен модернизираните Октавия, Октавия Комби и Октавия Комби 4×4, компанията ще представи цялата гама автомобили Шкода, включително черна Фабия Спортлайн със специален сив покрив, Румстър Сайклинг и, разбира се, флагмана на Шкода – новият Супърб. GreenLine – портфолиото, което се грижи за околната среда, ще бъде представено от няколко версии на Фабия и Супърб. Всички, които предпочитат динамичен начин на живот, със сигурност ще оценят Скаут версиите на Румстър и Октавия.