Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Оборудването на Ред Бул заминава днес за Сингапур

Оборудването на Ред Бул заминава днес за Сингапур

138
0
Ред Бул

Цялото оборудване на Ред Бул, необходимо за Гран при на Сингапур, бе готово и опаковано днес рано сутринта. 14-ият кръг от световния шампионат на Формула 1 слага началото на последната част от сезона, която ще се проведе изцяло извън Европа, а това означава, че автомобилите и всичко останало се пренасят между отделните дестинации със самолети.

Има няколко допълнителни полета, запазени през следващата седмица, но те са изцяло за спешни случаи. Ангажирани са и датите за на връщане от Сингапур, когато всичко, нуждаещо се от сервиз, подобрение или поправка трябва да стигне до фабриката. Процедурата ще се спазва за всички оставащи шест старта и това трябва да се има предвид при планирането. Основното оборудване, включващо и автомобилите, няма да се връща в Европа до последната надпревара в Бразилия – обяснява тийм мениджърът на екипа Джонатан Уитли.

Пилотите на Ред Бул Себастиан Фетел и Марк Уебър са в обичайното си спокойно настроение преди поредната битка за 2011 г.

Имали сме някои прекрасни надпревари в Сингапур – особено миналогодишната, в която финиширах втори, точно зад Фернандо [Фетел] – върна се назад във времето немският пилот. – Обичам пистата, има доста завои и е наистина дълга. Надпреварата освен това е вечерта и е горещо. Въобще много са специалните неща, отнасящи се за Гран при на Сингапур. Колата ни изглежда е много конкурентоспособна там, така че се надявам този сезон да спечелим. Що се отнася до шампионата, то все още имаме да извървим малко път. Намираме се в крайно силна позиция, която заслужаваме, защото работим упорите и допускаме по-малко грешки.

Съотборникът му допълни, че предстоящата надпревара не е лесна: дистанцията е една от най-дългите в календара – доближава се до определената от ФИА граница от 2 часа, което в комбинация с жегата и влажността натоварва много състезателите в кокпита.

Трасето е неравно и въпреки, че осветлението върши добра работа, не е същото като да караш на дневна светлина. Определено е изморяващо. Необходимо е да внимаваш и за хидратацията и в дните преди старта – допълни австралиецът.