Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Обсъжда се ограничение на бюджетите за 2009 г

Обсъжда се ограничение на бюджетите за 2009 г

50
0

Ограничението в бюджетите на всички екипи от F1 вероятно ще бъде въведено в началото на 2009 г., заяви Макс Мозли.
В официално писмо до всичките 11 екипа от световния шампионат президентът на ФИА обяви, че вече се обсъждат планове за въвеждане на таван за максимално изразходваните суми. Идеята получи широка подкрепа на срещата между шефовете на екипите в Париж.
Перата, които няма да бъдат включени в ограничените бюджети са разходите за двигатели, маркетинг и промоционалните събития, както и заплатите на шефовете на отборите.
„От началото на 2009 г. ще има ограничение върху всички разходи във Формула 1 с изключение на тези за двигатели, пилоти и разноски специално за промоции и маркетинг – каза Мозли. – Заради множеството споразумения, особено с акционерите, възнагражденията на шефовете на екипи също няма да бъдат включени в ограничението върху бюджетите.”
На 31 януари в Париж ще се проведе среща между техническия съветник на ФИА Тони Пърнел и финансовите представители на отборите. В резултат на взетите там решения ФИА се надява да въведе таван върху бюджетите на екипите за 2009, а може би и за 2010 и 2011 г.
От своя страна Финансовата работна група ще се опита да финализира правилата преди 30 юни 2008 г. Ако до тази дата няма краен резултат, Мозли предупреди, че ще бъдат предприети по-радикални, ограничаващи разходите, мерки като например лимитиране на работата във въздушните тунели.