Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Обвинение срещу Верстапен снето заради грешка на прокурор

Обвинение срещу Верстапен снето заради грешка на прокурор

33
0
Йос Верстапен

Делото срещу бившия пилот от Формула 1 Йос Верстапен по обвинение във вандализъм бе прекратено заради грешка на обвинението. Пропуск на прокурор доведе до това, че случаят бе прекратен и присъда няма да има.

Верстапен бе за втори в съда през тази година, като този път обвинението бе в хулиганство заради това, че е счупил два телефона и няколко бижута. За подобно провинение в Холандия прокуратурата по принцип предлага извънсъдебно споразумение преди въобще да се стигне до съдебна зала, но това не е било приложено в случая на Йос.

Съдията освен това е взел под внимание медийното влияние върху случая, както и възможните последици както за обществото, така и за 40-годишния Верстапен.

По-рано тази година бившият пилот бе подсъдим по друго дело. Той бе обвинен в опит за убийство, тъй като блъснал с кола бившата си приятелка. Случаят бе прекратен поради липса на доказателства.

През 2008 г. Верстапен получи тримесечна условна присъда за побой над бившата си съпруга, а години по-рано бе обвинен за контузията на мъж на картинг писта.