Начало Автомобилни новини Обявиха цените на новото Suzuki Swift

Обявиха цените на новото Suzuki Swift

1439
0
Suzuki Swift
Suzuki Swift

Стартовата цена на Swift е 36 990 лв. – точно колкото на предишния модел. Оборудването обаче е станало по-богато.

Както досега, нивата на оборудване са три: GL, GL+ и GLX. Още от началното ниво се предлагат всички системи за безопасност, като: асистент за аварийно спиране Dual Sensor Brake Support II с разпознаване на пешеходци, велосипедисти и мотоциклетисти; разпознаване на пътни знаци; адаптивен круиз контрол (ACC) с контрол на скоростта спрямо пътните знаци; автоматично превключване на дългите светлини; система за спазване на пътната лента със сигнализиране и активна намеса за предотвратяване на напускането ѝ; система за сигнализиране при криволичене; система за наблюдение на „сляпата“ зона; система за наблюдение на напречния трафик отзад; система за следене на вниманието на водача; Suzuki Connect и др.

Освен всичко това нивото GL получава и нова мултимедия с 9-инчов сензорен дисплей. Тя включва навигация и безжична връзка към Android Auto и Apple CarPlay.

Нивата GL+ и GLX оскъпяват новото Suzuki Swift с по 3000 лв. За GL+ се предлагат алуминиеви джанти с гуми 185/55R16, функция Stop & Go на круиз контрола при автоматична трансмисия, затъмнени задни стъкла, кожен волан, допълнителни USB изводи Type A и Type C, регулиране по височина на седалката на водача и др.

GLX включва автоматичен климатик, двуцветни алуминиеви джанти, климатична зона отзад, странични огледала с автоматично сгъване и вградени мигачи, дръжки за пасажерите отзад и други удобства.

Автоматичната CVТ трансмисия може да се поръча (срещу 3000 лв.) за нивата GL+ и GLX.

Двойното предаване става по-достъпно

Във всички нива Suzuki Swift ще се предлага както с предно предаване, така и с 4×4 – Allgrip Auto. То може да се комбинира само с петстепенна механична предавателна кутия. По този начин цената на най-евтината  версия с двойно предаване се намалява с 3000 лв. спрямо предишния модел, при който Allgrip можеше да се поръчва от второто ниво.

Очаква се първите бройки да пристигнат в началото на юни. Вече може да се правят предварителни поръчки с отстъпка от 1500 лв.