Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Обявяват до дни напускането на Рос Браун?

Обявяват до дни напускането на Рос Браун?

238
0
Рос Браун

Рос Браун е силният човек в отбора на Мерцедес, след като фирмата изкупи отбора му в края на 2009 г. Именно през същата година Браун преживя и един от най-големите си успехи. Въпреки че до последно не се знаеше, дали екипа ще се състезава след оттеглянето на Хонда, Браун Гран при, както се казваше по онова време, успя да спечели титлите. Последваха три години без особени успехи, в които въпреки завръщането на Михаел Шумахер в спорта, нищо не се получаваше според желанията на компанията и самия Браун.

След направените структурни промени обаче през тази година екипът стигна до второто място в класирането при конструкторите. Въпреки това се очаква, че Пади Лоу ще заеме мястото на тим шеф в Мерцедес, като ще раздели задълженията произтичащи от това със спортния директор на марката, Тото Волф.

Според последните слухове Браун напуска отбора, защото не е съгласен с новото разпределение на задълженията в тима.

„Всеки тим има нужда от човек, който да го насочва в определена посока“, каза директно Браун след Гран при на Япония. В Мерцедес обаче сега лицата, взимащи решения изглеждат прекалено много. Освен Браун, във взимането на решенията се намесват Лоу, Волф и Лауда. От Щутгарт изчаквали с известяването на промените, за да не внасят напрежение в екипа. В щаб квартирата на тима в Бракли, Рос Браун е икона, с която всички се идентифицират.

Появиха се какви ли не слухове: че Браун ще напусне отбора, за да се присъедини към Уилямс, след като получи дяла на Тото Волф в екипа на сър Франк. В последствие се заговори, че може да се върне във Ферари, където да замени Стефано Доменикали, човекът който бе предпочетен за заместник на Жан Тод, въпреки сериозните заслуги на Браун. Последните слухове пък гласят, че Браун ще си почива една година, след което ще замени Мартин Уитмарш заради тесните си връзки с хората от Хонда, които му продадоха своя екип на практика без пари.

Кой от всички тези слухове ще се окаже верен предстои да разберем. Последната титла на Браун е от преди пет години. Преди това той има седем с Михаел Шумахер.