Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Окон отхвърли възможността да се състезава в друг шампионат през 2019 г.

Окон отхвърли възможността да се състезава в друг шампионат през 2019 г.

56
0
Гран при на Бразилия,Интерлагос,Форс Индия

Естебан Окон отхвърли възможността да се състезава в друг шампионат през 2019 г., освен в F1. Французинът обаче за момента е без място в Гран при, като ще загуби позицията си във Форс Индия, и едва ли ще успее да си осигури такова в друг тим.

Единствената възможност за това е екипа на Уилямс, където още не е обявен вторият титуляр. Но за да наемат Окон, в Гроув трябва да осигурят достатъчно голям бюджет, тъй като Естебан не разполага със спонсорски пари. С оглед на загубата на основния спонсор Мартини това ще е трудна задача.

„Ако не се състезавам в F1 следващата година, ще остана близо до Мерцедес и ще се опитам да науча колкото мога повече от тях, обясни Окон. – Може да направя тестове ако е възможно и да работя отблизо с екипа. Това е единственото нещо, което мога да направя, за да остана във форма.

– Не чувствам, че трябва да трупам още опит и да отида в други серии. Нещо, което съм правил преди. За да дочакам място в F1, се състезавах в DTM. В онези дни научих много. Но днес ситуацията е различна и не планирам да се състезавам в друг шампионат.“

Естебан заяви още, че той и мениджмънта му не могат да направят нищо по отношение на мястото в Уилямс и просто чакат събитията да се случат. Той добави, че в момента се опитва да се съсредоточи върху оставащите 2 състезания до края на сезона.