Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Окон: Подиумът бе възможен

Окон: Подиумът бе възможен

36
0

Естебан Окон смята, че е било възможно да завърши на подиума в Гран при на Мексико. Пилотът на Форс Индия дълго време се движеше на 3-а позиция, зад Макс Верстапен и Валтери Ботас, но в крайна сметка остана 5-и на финала. Пред него минаха пилотите на Ферари – Райконен и Фетел.

След инцидента между Хамилтън и Фетел в началото и лошия старт на Кими, Естебан се озова на 3-а позиция. След това Окон направи своя питстоп по-рано, за да запази позиция пред Хюлкенберг и Перес. И той успя да го направи.

Райконен обаче избра да спре в пита по-късно. И след като бе назначен режим на виртуална кола за сигурност заради отпадането на Хюлкенберг, Кими използва момента спря в бокса за смяна на гуми и се върна на пистата пред Окон заради по-ниската скорост на Естебан зад виртуалния сейфтикар. В края Окон загуби и позиция спрямо напредващия в колоната Фетел.

„Малко съм разочарован , но в същото време щастлив, заяви Окон след финала. – Бях на 3-о място толкова дълго време. Направих страхотен старт, опазих се от проблеми и се възползвах от тези на другите.

Вярвах, че можем да сме 3-и, но късметът не бе с нас с виртуалната кола за сигурност. Мисля, че можех да задържа Райконен зад себе си. С оглед на стечението на обстоятелствата 5-ото място се оказа максимумът.”

Другият пилот на Форс Индия Серхио Перес не се представи толкова добре пред собствена публика и завърши 7-и., зад Окон и Ланс Строл. Това обаче беше достатъчно на екипът на Виджай Маля да си гарантира 4-ото място при конструкторите за сезона.