Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Окон също нямаше да изпревари Рикиардо, твърди Перес

Окон също нямаше да изпревари Рикиардо, твърди Перес

46
0
Перес

Естебан Окон също е нямало да може да изпревари Даниел Рикиардо в борбата за 3-ото място и затова не е трябвало той да бъде пропускан от Серхио Перес. Това заяви мексиканецът след финала на състезанието в Канада.

Перес получи инструкции от бокса да пусне Окон напред, тъй като е с по-нови гуми и би имал по-голям шанс да изпревари пилота на Ред Бул. Серхио обаче не го направи, а в края на състезанието двамата с Окон бяха изпреварени от Себастиан Фетел и завършиха 5-и и 6-и.

„Мисля, че спечелихме максималния брой точки днес, заяви Перес. – Естебан имаше много обиколки да ме изпревари. Но той изобщо не беше близо до това. Аз не можех да мина пред Рикиардо и не мисля, че той би могъл също. Даниел имаше много добро сцепление.

Когато ме помолиха да пусна Естебан, ние трябваше да затворим с обиколка няколко коли пред нас. Мислех, че Даниел може да попадне в трафик, като имах нужда само от 2-3 десети, за да имам възможност да го изпреваря. Той имаше трудности, а знаех, че колите на Ферари идват отзад.“

Главният оперативен директор на Форс Индия Отмар Шафнауер защити Перес, като каза, че той не е направил нищо лошо срещу тима, избирайки да не пусне Окон пред себе си.

„Съгласихме се с Перес, че той иска известно време да са опита да изпревари Рикиардо, който влизаше в трафик, каза Шафнауер. – Но през това време от Ферари ни настигнаха. И вече нямахме време да направи размяна. Дали Окон също нямаше да може да изпревари Даниел? Не съм сигурен.“