Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Ботас остава в Мерцедес и през 2018 г.

Официално: Ботас остава в Мерцедес и през 2018 г.

44
0

Валтери Ботас ще остане в екипа на Мерцедес и през следващия сезон, обявиха официално от тима. Финландецът бе избран за заместник на напусналия спорта Нико Розберг в началото на тази година.

Ботас подписа договор за едни сезон с опцията за неговото удължаване. Сега това стана факт, като Валтери ще бъде съотборник на Люис Хамилтън и през 2018 г.

„Горд съм да продължа да работя с Мерцедес и през 2018 г. и да остана част от семейството на тима, заяви Валтери. – Заедно можем да продължим да ставаме по-силни ден след ден. Продължавайки да работим здраво, вярвам, че границата е небето. Откакто съм в тима през януари тази година, се забавлявам всеки един ден от работата с хората в него. Като пилот, успях да науча много и да израсна много. Вече преживях някои много добри моменти този сезон, които никога няма да забравя.”

Да си партнирам с Люис е много добре. Харесвам респекта, който имаме един към друг и желанието ни заедно да натискаме този отбор да върви напред. Когато тимът ме нае за новия сезон, изглеждаше, че те вярват в моите способности. Новият контракт за 2018 г. показва, че съм оправдал това доверие. Но аз още не съм показал пълния си потенциал. Затова ще продължа да работя здраво на пистата и извън нея, за да подобря карането си.”

За това дали Ботас може да се намеси в битката за титлата и на какво се дължи силното му представяне този сезон четете в специален материал в новия брой 208 на списание ClubS1