Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Сайнц подписа с Уилямс

Официално: Сайнц подписа с Уилямс

7165
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

След месеци спекулации Карлос Сайнц взе решение и днес от тима на Уилямс обявиха официално, че испанецът ще е техен пилот от 2025 г. Договорът е дългогодишен. Сайнц кара в момента за Ферари, където догодина ще отиде Люис Хамилтън.

„Много се радвам да обявя, че ще съм част от Уилямс Рейсинг от 2025 г. нататък“, коментира Сайнц

„Не е тайна, че тазгодишният пазар на пилот е изключително сложен поради различни причини и отне известно време да обявя решението си. Напълно съм уверен обаче, че Уилямс е правилното място да продължа F1 пътешествието си. Невероятно горд съм, че ще се присъединя към такъв исторически и успешен тим, където са карали много от героите на детството ми.“

„Крайната цел е да изведем Уилямс обратно до позициите, които заслужава – в челото на грида. Това е предизвикателство, което ще прегърна с вълнение. Убеден съм, че този отбор притежава всичко необходимо, за да твори история отново. От 1 януари ще дам абсолютно най-доброто от себе си, за да върви Уилямс напред“, допълни Сайнц, който ще е съотборник с Алекс Албон в тима от Гроув.

„Искам да благодаря на Джеймс Ваулс и на целия борд на Уилямс за тяхното доверие и решимост. Тяхното лидерство и убеждения изиграха важна роля за взимането на това решение. Наистина вярвам, че в сърцето на всеки успешен тим са хората и културата на екипа. Уилямс е синоним на история и чист състезателен дух. Основите на този проект са много силни и нямам търпение да се присъединя към екипа догодина“, каза още Сайнц.

Шефът на отбора Джеймс Ваулс заяви, че присъединяването на Сайнц е силно изявление и за двете страни в споразумението

„Карлос демонстрира многократно, че е един от най-талантливите пилоти на грида. Умее да печели, има опит и скорост, може да извлече всяка милисекунда от колата и тима. Това пасва перфектно на отбора ни. С Алекс и Карлос ще разполагаме с една от най-забележителните пилотски двойки на стартовата решетка догодина и огромен опит, който да ни изведе до новите правила през 2026 г. Никой не може да се съмнява, че амбицията ни е да станем достатъчно конкурентоспособни. Искам да благодаря и на Логан [Сарджънт] за всичко, което направи за отбора. Знам, че той ще продължи да се бори упорито за нас в идващите състезания“, добави Ваулс.