Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Хамилтън с тригодишен договор с Мерцедес

Официално: Хамилтън с тригодишен договор с Мерцедес

35
0
Люис Хамилтън,Макларън

Мерцедес обявиха официално, че са подписали тригодишен договор с Люис Хамилтън. Новината вече бе оповестена в пресата, както и на практика потвърдена от привличането на Серхио Перес в Макларън. От Бракли обаче не уточняват какво ще се случи с Михаел Шумахер, но обявиха, че са подписали споразумението Конкорд.

Хамилтън отново ще е съотборник с Нико Розберг – двамата бяха част от един екип във Формула А картинг. През голяма част от кариерата си пък световният шампион за 2008 г. кара с двигатели на щутгартския концерн – титлата му е спечелена също с мотор на бранда.

От Мерцедес отбелязват, че привличането на Хамилтън бележи началото на нова глава в историята на отбора във Формула 1.

Люис ще замести Михаел Шумахер, който допринесе значително за развитието на Сребърните стрели с работата си през последните три години. През това време отборът постигна първата си победа в модерната ера – Нико Розберг спечели Гран при на Китай – продължава изявлението. – Освен това Мерцедес вече има правилната техническа структура и инструментариум за постигането на успех в дългосрочен план във Формула 1.

Трикратният световен шампион Ники Лауда пък става част от борда на директорите на тима.

Изкарах три чудесни години с отбора, макар че нещата не се развиха толкова добре от спортна гледна точка, колкото ни се искаше – коментира самият Шумахер. – Желая на Люис всичко добро, както и на отбора – да постигнат успехите, за които работихме толкова упорито. Благодаря на екипа за вярата му и на всички за отдадеността им. Сега ще се концентрирам върху следващите надпревари.

Хамилтън заяви, че му е време за ново предизвикателство:

– Вълнувам се да започна нова глава с отбора на Мерцедес във Формула 1. Екипът има невероятно наследство в автомобилния спорт и страхотна страст в работата си, която споделям и аз. Заедно можем да израснем и да се справим с това ново предизвикателство. Вярвам, че мога да помогна на Сребърните стрели да стигнат върха и да постигнем общите си амбиции да спечелим световния шампионат.

Рос Браун първо благодари на Шумахер за усилията му досега и заяви, че е било (отново) удоволствие да работи с него.

С поглед към 2013 г. приветствам Люис Хамилтън в отбора ни. Идването на пилот от неговия калибър е доказателство за качествата на Мерцедес и отдадеността ни към F1. Гордея се, че Люис споделя визията и амбицията ни. Вярвам, че с него и Нико разполагаме с най-динамичната комбинация на грида – допълни той.