Начало WRC News Ожие най-бърз в шейкдауна на рали Австралия

Ожие най-бърз в шейкдауна на рали Австралия

48
0
Себастиен Ожие

Себастиен Ожие беше най-бърз в шейкдауна на рали Австралия, последен 13-и кръг от първенството на WRC. Пилотът на М-Спорт с Форд Фиеста премина 5.07 километровата отсечка за 2:53.8 минути при последния си опит и изпревари с 0.2 сек Андреас Микелсен с Хюндай i20 и От Танак с Тойота Ярис.

Норвежецът направи цели 6 преминавания по трасето, като той и Танак постигнаха най-добрите си времена при 4-ите преминавания. Тиери Нювил с Хюндай i20, който изостава на 3 т. от Ожие в шампионата, даде 4-о време, на 0.3 сек от водача. Белгиецът използва подобрена версия на двигателя на автомобила си.

„Беше чудесен шейкдаун, който бе много представителен за предстоящите отсечки, каза Танак, който също има макар и малки шансове за титлата, като изостава на 23 точки от Ожие. – Някои от етапите ще минават по същия път. Но основното нещо е времето. Изглежда то се променя постоянно и е трудно за предвиждане.“

Челната петица в шейкдауна допълни Крейг Брийн със Ситроен C3, следван от Хейдън Падън с Хюндай и двамата финландци Яри-Мати Латвала и Есапека Лапи, и двамата с Тойота.