Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Огледалата върху ореола на Ферари ще бъдат забранени за Монако

Огледалата върху ореола на Ферари ще бъдат забранени за Монако

48
0
Кими Райконен,Ферари

Поставянето на огледалата върху предпазния ореол – halo в конфигурацията на Ферари за този уикенд в Испания, ще бъде забранено от следващото състезание в календара за Гран при на Монако, съобщава Sky Sports.

Според информацията след оплакване от други отбори ФИА е разгледала детайлно решението на Скудерията, което включва и допълнителни крилца над огледалата, и е взела решение да го счита за нелегално от следващия кръг.

Преди Гран при на Азербайджан именно федерацията разреши слагането на огледалата върху ореола, като постанови, че не може те да бъдат закрепени едновременно за кокпита и за halo.

Изглежда обаче интерпретацията на регулациите от страна на Ферари не се е харесала на останалите отбори и на състезателния директор на ФИА Чарли Уайтинг и техническия делегат Джо Бауер.

Ферари ще може да използва огледалата в сегашната конфигурация до края на уикенда в Испания. „Не мисля, че ще видим тези огледала в друго състезание”, каза спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер пред Sky. 

Според информация на Motorsport федерацията е наредила на тима от следващия кръг да бъдат премахнати допълнителните крилца, които ФИА е счела за отделни елементи, a по правилник такива не са разрешени за поставяне в тази зона.

В какви нередности още подозират съперниците тазгодишната кола на Ферари четете в специален материал в новия брой 215 на списание ClubS1