Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Огромна радост във Ферари

Огромна радост във Ферари

48
0

По-добре не можеше и да бъде. Фернандо Алонсо спечели именно на Монца първия полпозишън след 30 състезания суша. От състезанието в Бразилия през 2008 г. кола на Скудерията не стартирала от първа позиция. Триумфът бе допълнен и от третото място на Фелипе Маса.

„Най-после спечелихме квалификация“, радваше се Алонсо. „И тази победа дойде на възможно най-доброто място, пред всички тези фенове на нашия отбор. Успяхме да спестим два комплекта за решителната част от квалификацията и това определено ни помогна да постигна добро време, преди да дам всичко от себе си в последния опит.

Определено, фантастичен резултат за нас, да класираме и двете коли в топ 3 и да спечелим. Пистата е доста взискателна към техниката и поради тази причина трябва да държим всички параметри под контрол. Ще се опитаме да вземем максимума утре в състезанието.

Надявам се на добър старт и чисто влизане в първия шикан. Първата обиколка със сигурност ще е доста напрегната.

Имахме нужда от подобен резултат. След Спа имахме известни съмнения в колата, но тя се подобряваше непрекъснато през този уикенд.

Ще е чудесно да спечелим двойна победа пред нашите чудесни фенове. Чувствам се като у дома си, по същия начин ме посрещат и в Испания.“

„Днес можех да спечеля“, съжаляваше от своя страна Маса. „Може би обаче не използвахме най-добрата стратегия в последната част от квалификацията. Във втората част моите най-добри обиколки с меките гуми идваха в третата обиколка. Решихме да в последната част да караме в серия от три обиколки, но нещата не протекоха така, както се надявахме. При втория си опит не успях да подобря постижението си и да спечеля .

Като цяло обаче това бе добра квалификация за нас и определено съм доволен от колата, която продължи да се подобрява. В сравнение с вчера сутринта направихме различни промени и това ни помогна.

Никога не съм имал особен късмет на Монца, но утре ще стартирам от добра позиция. Подкрепата на феновете ни мотивира допълнително. Надяваме се да им се отблагодарим подобаващо утре.“