Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Огромни загуби за Ф1 заради отмяната на Гран при на Бахрейн

Огромни загуби за Ф1 заради отмяната на Гран при на Бахрейн

45
0
Гран при на Бахрейн

Очаква се Формула 1 да изгуби около сто милиона долара в резултат на отмяната (или може би отлагането) на Гран при на Бахрейн. Вече стана ясно, че организаторите на надпреварата няма да платят таксата си от 40 милиона долара на FOM (Formula One Management) в случай, че състезание тази година няма, но самият спорт не е застрахован от загуби.

Най-големи негативи ще претърпят самите отбори, които ще трябва да плащат неустойки на своите спонсори при положение, че логата им ще бъдат показвани в един състезателен уикенд по-малко тази година.

Очаква се общите загуби на отборите да достигнат около 40 милиона долара, като най-голямата част от тях ще трябва да платят Ферари, тъй като те пък получават и най-голям дял от телевизионните приходи.

Компанията CVC, която е основен акционер във FOA (Formula One Administration), ще загуби основната част от остатъка от общата сума, тъй като 40-те милиона от таксата няма да са единственият негатив. Всичко за провеждането на състезанието в Бахрейн вече бе организирано и платено (транспортни разходи, резервации и т.н.) и надали тези разходи ще могат да бъдат възстановени изцяло.