Начало Рали Ожие излезе начело след втория ден в Австралия

Ожие излезе начело след втория ден в Австралия

36
0

Шампионът Себастиен Ожие с Фолксваген Поло излезе начело след края на втория ден на рали Австралия 10-и кръг от първенството във WRC. Французинът беше най-бърз в последната 12-а отсечка и успя да излезе само с 0.3 сек пред Крис Мийк със Ситроен DS3. Австралиецът водеше почти през целия ден, но във финалния кратък пробег загуби 2.7 сек спрямо Ожие, а с това и лидерството в надпреварата.

Себастиен се възползва от затруднената видимост в последната отсечка за по-късно преминаващите пилоти, сред които беше Мийк, и направи решителна крачка към спечелването на 3-а поредна титла. За да успее, Ожие трябва да вземе 19 точки или повече, независимо от класирането на съотборника си и единствен съперник за титлата Яри-Мати Латвала (на снимката).

Финландецът обаче е само на 2.6 сек от Ожие и също ще се бори за победата в последния ден. Шансове има и третият заводски пилот на Фолксваген Андреас Микелсен, който е на 9.1 сек от Ожие. Челната петица допълва Хейдън Падън с Хюндай, който при проблеми на съперниците може да се намеси в битката за подиума, като изостава на 19.4 сек от водача.