Начало Рали Ожие с огромен аванс в Каталуня преди последния ден

Ожие с огромен аванс в Каталуня преди последния ден

30
0

Себастиен Ожие има огромна преднина след 3-ия ден на рали Каталуния в Испания, което е предпоследен кръг от WRC. Французинът води с 54 сек пред съотборника си във Фолксваген – Яри-Мати Латвала, като денят включваше гладки отсечки на асфалт. Последният кара много силно почти през цялото врмее, но допусна малко наивна грешка, която изглежда реши крайния изход от битката за победата.

Ожие имаше аванс от 4 сек след втория ден, а след откриващите 2 отсечки днес го увеличи на 11 сек. За това допринесоха и проблемите на Латвала със спирачките. След като ги разреши, той атакува съперника си, но едно твърде амбициозно отсичане на завой доведе до удар в бетонен блок. Това причини спукване на гумата, което наложи на Яри-Мати да кара реално на 3 гуми близо 10 км. Това му коства 50 секунди.

„Беше забавен ден, заяви Ожие. – Колата беше перфектна и беше фантастично да караш по тези страхотни отсечки. След като преднината му пред Яри-Мати стана по-голяма, отпуснах газта, особено по мръсните участъци. Но там където беше чисто, още натисках. Но все пак трябва да се справя с още 80 км утре.

Трети в класирането е третият пилот на Фолксваген Андреас Микелсен. Норвежецът изостава само на 2.9 сек зад Латвала. Той успя да измести от последното място на подиума Дани Сордо, който имаше проблеми с недозавиване на своя Хюндай. Испанецът е на 4.5 сек зад Микелсен. От същите неприятности се оплакваше и Мадс Остберг, който завърши деня 6-и, зад съотборника си в Ситроен – Крис Мийк. Последният не беше доволен от настройките си и се опитваше да ги оправи, доколкото е възможно.