Начало Други OMV представи новото си гориво MaxxMotion 100plus

OMV представи новото си гориво MaxxMotion 100plus

219
0

Компанията OMV представи новото си гориво MaxxMotion 100plus на пресконференция днес. Това е новият премиум бензин на марката, което вече е по бензиностанциите от мрежата на OMV в страната. Новият MaxxMotion 100plus замества досегашния MaxxMotion 100. OMV България представи и лицето на новата си кампания за летните горива – популярния актьор Захари Бахаров.

Този нов бензин е поредното доказателство, че OMV породължава да работи както за високото качество на стандартните горива, така и да запази лидерските си позиции при премиум продуктите. Затова новото MaxxMotion 100plus е израз на сътрудничеството на компанията с водещи производители на автомобили, институти, изследователски центрове и университети. Така OMV застава зад обещанието „Повече иновации“, като предлага най-високи стандарти за качество на горивата. Компанията успя да проведе обширно проучване и множество тестове, за да отговори по най-добрия начин на технологичните изисквания на модерните двигатели. Това обясни д-р Максимилан Щаудахер, мениджър „Автомобилни и приложни технологии“ в OMV. На пресконференцията присъстваха Маркус Татцер, изпълнителен директор на Порше България и Атанас Фурнаджиев, управител на Мото-Пфое.

От OMV България обявиха, че новият бензин OMV MaxxMotion 100plus изпълнява най-високите изисквания (Категория 5) на автомобилните производители, зададени от WWFC – Worldwide Fuel Chart. Каталогът Worldwide Fuel Charter се публикува от асоциации на автомобилната индустрия и определя пет категории на качество на горивото, като всяка се отнася към специфични компоненти и стойности. Целта е да се наложи оптимално качество посредством съвпадение на спецификациите на бензина с най-високите изисквания на автомобилните производители. Категория 5, най-високото ниво на качество се счита за референтна точка.

Новият OMV MaxxMotion 100plus отговаря на най-високите изисквания за качество при горивата във всички държави с вериги бензиностанции OMV. Това означава по-голяма ефективност, оптимална функционалност и подобрено представяне. По този начин OMV MaxxMotion 100plus позволява на шофьорите да направят нещо наистина специално за своя автомобил. Петър Величков, управител на OMV България: „Горди сме да предложим продукт, който задоволява напълно изискванията на модерните автомобилни технологии. Полагаме непрекъснати усилия, за да докажем, че заставаме изцяло зад обещанието, което сме дали на нашите клиенти „We Care More” както по отношение на благосъстоянието на автомобила, така и по отношение на собствения им комфорт и удоволствие по време на шофиране.”

Бензинът увеличава както ефективната работа, така и оптималната функционалност и удължава живота на двигателя. OMV MaxxMotion 100plus повишава мощността и подобрява ускорението в ниските обороти на двигателя. Горивото съдържа компоненти, които са силно устойчиви на детонация, което носи предимства особено при съвременните двигатели с директно впръскване. Освен по-доброто представяне, OMV MaxxMotion 100plus предоставя на собствениците възможност за запазването на функционалността и ефективността на съвременните автомобили и двигатели. Иновативните добавки в горивото предотвратяват появата на корозия по клапаните, останалите части на двигателя и цялата горивна система. Съществуващите отлагания по входящите клапани ефективно се премахват на почти 100%. Това удължава живота и ефективната работата на двигателя. Намалява се и вътрешното трие на частите на двигателя. Така се намалява и консумацията на гориво.