Начало Автомобили OnStar, KARL, Corsa OPC – Opel осъществява продуктова офанзива от ново измерение

OnStar, KARL, Corsa OPC – Opel осъществява продуктова офанзива от ново измерение

39
0

Марката Opel полага основите на пътя към бъдещето, предлагайки още по-богата информация, услуги и безопасност в автомобила. Автомобилният производител от Рюселсхайм представя услугите, предлагани от системата Opel OnStar – след като през миналата година вече обяви намерението си да внедри Opel OnStar в Европа – на Международното автомобилно изложение в Женева. Opel представя пълния пакет услуги с високоскоростна мобилна връзка и множество различни услуги в цялата си моделна гама. Част от продуктовата офанзива на Opel от ново измерение са и две световни премиери – новият KARL заема централно място на щанда на марката със своята идеална комбинация от вътрешен простор и компактни външни размери. Привлекателният модел с пет врати е перфектният автомобил за клиентите с отношение към цената, които търсят комбинация от добри възможности за всекидневна употреба, комфорт, нисък разход на гориво и модерни технологии. От друга страна, вторият дебютант на Opel се насочва към коренно различна аудитория – новата Corsa OPC е своеобразното динамично острие в гамата на новото поколение на Corsa. Спортната версия впечатлява със своя мощен турбодвигател, активно поведение на пътя и динамичен дизайн. Близо четириметровата ракета е също толкова подходяща за употреба на Северната отсечка на Нюрбургринг, колкото и за всекидневно движение по улиците на градската джунгла.

“В Женева имаме две световни премиери и представяме нашата авангардна услуга Opel OnStar,” сподели главният изпълнителен директор на Opel Group д-р Карл-Томас Нойман. “Opel OnStar ще ни даде възможност да предоставим на нашите клиенти отлична връзка с тяхното цифрово обкръжение, както и висша степен на безопасност. Освен това ние ще разширим нашата гама с новия KARL и с Corsa OPC. Двата автомобила отговарят перфектно на днешните времена, тъй като са привлекателни както на рационално, така и на емоционално равнище. Малкият модел, фокусиран върху здравия разум, предлага удоволствие зад волана, а изпълненият със състезателен дух OPC ще се отличава с достъпна цена. Tова е Opel! Tова е, което ни прави силни.”

През втората половина на 2015 година ще настъпи моментът за представяне на системата Opel OnStar в цялата гама от леки автомобили на марката. Opel OnStar ще бъде следващата стъпка в развитието на свързаността на автомобила в Европа. В САЩ, Канада, Китай и Мексико вече има около седем милиона клиенти, които разчитат на пълния и комфортен пакет от възможности на системата, включваща Wi-Fi мобилна точка за връзка и многобройни мобилни услуги и приложения за спешни случаи. “Opel OnStar ще направи шофирането по-безопасно, приятно и лишено от стрес,” предвижда д-р Карл-Томас Нойман. Opel OnStar е надеждна. Независимо от това с каква спешна ситуация се сблъсква водачът по време на път, системата е в състояние да му осигури подкрепа – 24 часа в денонощието, 365 дни в годината. Налице винаги ще има съветник, а в случай, че бъде регистрирано отваряне на въздушна възглавница, Opel OnStar ще се активира автоматично.

Информацията за автомобила и достъпът до него също са гарантирани. Данни като стойността на налягането в гумите или времето за смяна на моторното масло например, ще бъдат достъпни чрез приложението на Opel OnStar за смартфони. Отключването и заключването на автомобила също ще могат да се контролират от приложението. А в случай, че автомобилът бъде откраднат, Opel OnStar ще „работи“ в тясно сътрудничество с полицията за установяване на местоположението на откраднатия автомобил. Функцията за диагностика на автомобила също е много удобна – Opel OnStar изпраща месечен отчет, съдържащ най-важните данни и информация за автомобила. Освен това водачът може да получи информация от диагностичната проверка на автомобила по всяко време само с натискане на бутон.

С внедряването на системата Opel OnStar, всеки автомобил на марката Opel ще се превърне в мощна мобилна точка за Wi-Fi достъп. Към нея могат да се свържат едновременно до седем мобилни устройства, давайки възможност на пътниците да не губят връзка със своите семейства и приятели в социалните мрежи, да гледат поточно видео на филми или телевизионни предавания чрез любимите си приложения, както и да играят игри. При спрял автомобил водачът също може да работи дистанционно далеч от офиса.

Идеалният автомобил за клиентите, при които цената не е без значение – новият Opel KARL. На базова цена от 9 500 евро (препоръчана от производителя цена с вкл. ДДС за пазара в Германия) клиентите могат да очакват автомобил с пет врати и с до пет места с достатъчно пространство за всички или 940 литра багажен обем в зависимост от конкретната нужда – и всичко това при обща външна дължина от едва 3.68 метра. Предлагат се три нива на оборудване и десет различни цвята на лаковото покритие на каросерията. В унисон със стилистичната философия на Opel, новият представител на марката от Рюселсхайм не само изглежда добре, а впечатлява и с вътрешните си качества. Под предния му капак работи последното поколение технологии за задвижване на Opel в лицето на новия агрегат 1.0 ECOTEC с мощност 55 кВт/75 к.с. Изцяло алуминиевият еднолитров трицилиндров бензинов двигател в комбинация с петстепенната механична предавателна кутия и пакета оборудване ecoFlex е в състояние да намали разхода на гориво до 4.3 литра на 100 километра пробег в смесен цикъл на движение, което се равнява на емисии на CO2 от 99 грама на километър. Освен това, KARL се предлага с множество мерки за повишаване на комфорта и безопасността, които клиентите не са свикнали да очакват в тази ценова категория.

Новият Opel Corsa OPC отбелязва световната си премиера, обръщайки се към опитните пилоти със спортни амбиции зад волана. Придържайки се към традициите на OPC, върховото изпълнение в гамата на Corsa в син цвят Flash blue може веднага да бъде разпознато като член на Opel Performance Center. Спортните седалки Recaro, облицованият с кожа и скосен в долната си част волан, спортните педали, големите отвори за въздух и характерната форма на предния капак, внушителните странични елементи, добре изразеният заден спойлер и двойният ауспух с дифузор около двете изпускателни тръби демонстрират мощта, която новото поколение на Corsa OPC може да предложи на своите пилоти.

Мощта от 152 кВт/207 к.с. само чака да влезе в действие. 1.6-литровият OPC агрегат предлага максимален въртящ момент от 245 Нм, а допълнителни 35 Нм са на разположение при необходимост благодарение на функцията overboost. Мощта на OPC модела се насочва към колелата на предния мост чрез шестстепенна механична трансмисия с къс и прецизен ход на скоростния лост. Новата Corsa OPC има ускорение от място до 100 км/ч за едва 6.8 секунди, а максималната скорост на модела достига 230 км/ч. С цел да гарантират пренасянето на мощта на пътя по най-добрия начин, инженерите на Opel са обединили усилията си със специалистите на Koni в създаването на ходова част с новаторска система на амортисьорите. Новата технология FSD (Frequency Selective Damping) позволява адаптиране на работата на амортисьорите към честотата на колебанията на каросерията и постигане на идеалния баланс между безкомпромисния атлетизъм и адекватното равнище на комфорт. Опитните водачи могат дори да изключат напълно системата ESP в моментите, в които търсят максимума на възможностите на модела на състезателните трасета. Спортният ауспух Remus с две изпускателни тръби на свой ред се грижи за съответното озвучаване. “Нашите OPC модели са динамичните остриета на съответните моделни семейства и новата Corsa OPC е прекрасен пример в тази насока. Тя показва точно на какво е способна както на състезателната писта, така и при всекидневна употреба. Моделът е толкова впечатляващ, че не ви се иска да слезете от него. Tипичен OPC модел – просто чиста страст,” споделя д-р Нойман. Най-новото попълнение в семейството на OPC моделите ще бъде налично в дилърствата на марката тази пролет и вече може да се поръчва на цена от 38 490 лева (препоръчителна цена с ДДС за България).