Начало Автомобилни новини Онук Сазан – нов суперавтомобил от Турция

Онук Сазан – нов суперавтомобил от Турция

60
0

Светът на суперавтомобилите има нов член, който обаче идва не от Италия или Великобритания, а от съседна Турция. Тя е дело на д-р Екбер Онук, който създава колата в памет на своя син Каан „Сазан“ Онук, който загива в автомобилна катастрофа през 1996-та година.

Името на автомобила е Онук Сазан, а бройките, в които той ще бъде произведен, ще бъдат само пет.  На снимките се вижда завършеният прототип, който използва двигател на Корвет, чиято мощност достига 512 к.с. Той е съчетан с 5-степенна механична трансмисия, а максималната скорост, която колата може да развие, е 300 км/ч.

Шасито на Онук Сазан е направено от карбон и затова сухото му тегло е точно един тон. Според д-р Онук обаче това тегло може да бъде намалено и до 920 кг с няколко допълнителни модификации.

Автомобилът, който ще може да се движи по пътната мрежа, ще бъде произвеждан от компанията Йонка ОНУК, която е собственост на д-р Онук и която се занимава с производството на високоскоростни лодки. Цената на Онук Сазан ще бъде 200 000 евро.