Начало Автомобили Opel Insignia Country Tourer вече и с предно предаване

Opel Insignia Country Tourer вече и с предно предаване

47
0
Opel Insignia Country Tourer

Новият Opel Insignia Country Tourer, авантюристът на семейството, който е със смел дизайн и върхови динамични показатели, вече се предлага и със задвижване на предните колела.

Издръжливият комби модел от среден клас може да бъде оборудван с двигателя от ново поколение 1.6 ECOTEC Turbo с директно впръскване с мощност от 125 кВт/170 к.с. или с двулитров турбо дизел със 120 кВт/163 к.с. Така любителите на Insignia, които предпочитат характерните оф-роуд стилистични изразни средства със защитни елементи в долната част на каросерията, ярко изразени арки на колелата и предпазни подподови облицовки, а така също и двойни изпускателни тръби (при 1.6 ECOTEC Turbo с директно впръскване), но не се нуждаят непременно от двойно предаване, могат да изберат задвижване на предните колела. Благодарение на това се намалява разходът на гориво и емисиите на CO2 в сравнение с версиите със задвижване и на четирите колела. Клиентите могат да се възползват от изключително атрактивната базова цена от 51,280 лева на Insignia Country Tourer за България. Версиите на Insignia Country Tourer с предно предаване са с цени около 5900 лева по-ниски от тези със същите двигатели, но със система 4×4.

С Insignia Country Tourer с предно предаване ние правим нашия модел от среден клас още по-атрактивен за клиентите – отбелязва Петер Кристиян Кюсперт, член на надзорния съвет на Opel и отговорен за продажбите. – Нашият автомобил-авантюрист прави незабравимо впечатление със своя характерен външен вид, а с предното си предаване той ще се хареса на купувачите на Insignia, които желаят типичния стил на Country Tourer, въпреки че се движат основно в града и по междуградски пътища.

С предно предаване, шестстепенната механична предавателна кутия и система Start/Stop, Insignia Country Tourer 2.0 CDTI изразходва едва 4.5 литра дизелово гориво на 100 км – с около 20 процента по-малко от сравним модел със задвижване на четирите колела. Това решение не само води до намаляване на разходите за гориво, но спомага и за опазване на околната среда. Емисиите му на CO2 са едва 119 г/км – стойност, която осигурява на Country Tourer 2.0 CDTI позициониране в най-високия клас за ефективност A+ в Германия.