Начало Автомобили Новият Opel Grandland – следващо поколение SUV

Новият Opel Grandland – следващо поколение SUV

979
0
Новият Opel Grandland

Новият Opel Grandland е стилен и динамичен, просторен и многофункционален с напълно електрифицирано портфолио от задвижващи системи.

НОВИЯТ GRANDLAND е особено важен за Opel. С него всеки модел на Opel без изключение се предлага в електрическа версия. Това е голяма стъпка в нашата посока за пълна електрификация на марката. Новият Grandland е проектиран и разработен в Рюселсхайм и ще се произвежда в Айзенах. Връзката с Opel Experimental е налице. Той предлага иновации, които бяха забелязани за първи път при този необикновен концептуален автомобил. Новият Grandland ще засили нашата позиция във важния C-SUV сегмент,”

Флориан Хютл, изпълнителен директор на Opel

Дизайн и осветление

Новият Opel Grandland представлява стилен и динамичен SUV с много дизайнерски характеристики. Той включва 3D Vizor с осветено лого Blitz в центъра и постоянно осветен надпис “OPEL” на задния капак.

Системата за осветление Intelli-Lux Pixel Matrix HD с над 50 000 отделни елемента осигурява ярко осветление на пътя без да заслепява другите участници в движението.

Платформа и електрическа мобилност

Новият Grandland използва собствена платформа Stellantis STLA Medium BEV, която позволява електрически пробег до около 700 км без вредни емисии.
Бързото зареждане на батерията се извършва за около 26 минути до 80% от капацитета.

Интериор и комфорт

В купето на новия Opel се намират 16-инчов централен дисплей, AGR седалки и интелигентни решения за съхранение.

Системата Intelli-Drive 2.0 комбинира множество електронни асистенти, включително полуавтоматичен асистент за смяна на лентата и препоръчителна скоростна адаптация.

Задвижване и системи за подпомагане на водача

Grandland предлага Plug-in Hybrid и Hybrid версии, които съчетават електрическо и традиционно задвижване. Системите за подпомагане на водача включват автоматичен круиз контрол, разширено разпознаване на пътни знаци и Intelli-Drive 2.0.

Новият Grandland предлага комбинация от стил, функционалност и електрическа мобилност. Позиционира марката като водещ играч в сегмента на електрическите превозни средства и предлага ново ниво на електрическа мобилност.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Opel (@opel)