Начало Автомобили Opel със специална версия на ADAM от Валентино Роси и Алдо Друди

Opel със специална версия на ADAM от Валентино Роси и Алдо Друди

100
0

Opel ADAM вече има нова специална версия, създадена от живата легенда на мотоциклетните спортове Валентино Роси и дизайнера Алдо Друди, който работи с пилота от години. Двамата обединиха усилия за проекта, посветен на благородна кауза за подпомагането на детска болница. Автомобилът ще бъде продаден на търг и приходите ще бъдат дарени.

Оригиналният Opel ADAM има изключително много варианти за персонализиране, но Роси и Друди са се постарали тяхното творение да е абсолютно неповторимо. Дизайнерът създава уникалните картини, появяващи се на каските на Валентино. През годините пилотът е имал много запомнящи се дизайни и сега тази креативност е насочена към малкия градски автомобил.

Проектът е изпълнен от четирима души под ръководството на Друди. Сменена е и тапицерията в колата, като за новата версия е използвана кожа на Dainese.

Работихме заедно като истински екип. Всеки допринесе с опита и идеите си, като и с истински ентусиазъм за проекта – обясни управляващият директор на Opel Италия Роберто Матеучи.

Самият Роси риторично попита как би могъл да устои на предизвикателството да създаде напълно нов автомобил, при това за толкова добра кауза.

Едва бях приключил разговора с Opel и вече се обаждах на Друди, за да обсъдим как да направим този специален ADAM – допълни той.

Самият дизайнер признава, че проектът е отнел доста време на хората му:

Но нали познавате Валентино… Трудно е да му се угоди. Както и на мен. Направихме купища рисунки, безчет телефонни обаждания се провеждаха всеки път, когато решавахме да променим всичко и да започнем отначало. С други – беше изтощително, но си заслужаваше.

И двамата с Роси смятат, че колата се е получила наистина красива и са доволни както от крайния резултат, така и от факта, че ще помогнат.

„ADAM & Vale for Charity” може да се види на EICMA – международното изложение за мотоциклети, което се провежда в момента в Милано и ще продължи до 10 ноември. След това автомобилът ще е в ADAM Store в града.