Начало Други Опел се завръща в „Зеления ад“

Опел се завръща в „Зеления ад“

47
0

Опел се завръща е мотото на участието на марката в 41-ото издание на 24-часовата надпревара на пистата Нюрбургринг. През първата година на своето официално завръщане в рали-надпреварите и пистовите състезания марката Опел се показва в пълния си блясък на фестивала на моторните спортове на пистата Нюрбургринг. Очакваните около 200 000 посетители на събитието могат да се насладят на 12-те състезателни коли Opel на частни отбори, сред които изцяло новия състезателен модел Astra OPC Cup и легендарната Manta, превърнала се в символ на марката за многобройни нейни почитатели.

Един от състезателните пистови коли Astra OPC, използвана от частния отбор на Kissling Motorsport участва в състезанието в характерните за Opel състезателни цветове жълто и бяло.

Състезателната Astra от отбора на Hofmann със стартов номер 110 ще бъде пък ще е основна тема за разговор в официалната двуетажна палата на Опел над шикана NGK, където ще се съберат заедно търговци, партньори, служители и гости на Опел. В допълнение към развлекателната програма с постоянно обновявана информация за хода на състезанието бившият пилот от DTM и победител в Льо Ман Йоахим Винкелхок ще бъде на разположение за интервюта и автографи. Друга забележителна атракция е кампанията „Място на първия ред“ – по време на 24-те часа на състезанието ванове на Опел ще обикалят къмпингите за зрители и почитатели на марката около пистата. Tехният товар ще съдържа 1000 сгъваеми стола с емблемата на Opel, които ще се раздават безплатно на феновете.

Пистата Нюрбургринг може да се окачестви като „домашна територия“ за Опел. На Северната отсечка марката е отбелязвала безброй триумфални победи в пистовите надпревари за аматьори. При професионалистите през 1993 г. пилотираната от Мануел Ройтер Calibra V6 се превърна в идол за почитателите на бранда, спечелвайки първото място в шампионата DTM, a след това и в наследилата го състезателна серия ITC с шампионската титла през 1996 г. Сред другите бляскави моменти в състезателната кариера на марката на тази писта са шампионската титла при конструкторите в наследника на серията DTM/ITC в лицето на шампионата STW през 1998 година с модела Vectra и победата в генералното класиране в 24-часовото състезание на Нюрбургринг през 2003 г. с модела Astra V8 Сoupe.