Начало Автомобилни новини Opel вече има 200 000 поръчки за Mokka

Opel вече има 200 000 поръчки за Mokka

111
0
Opel Mokka

Opel Mokka се превръща в бестселър от европейски мащаб само 18 месеца след появата си в търговските представителства на марката. Opel вече може да се похвали с общо 200 000 поръчки за своя новаторски SUV модел в малкия клас, а обемът на направените през февруари 2014 година поръчки отбеляза нов исторически рекорд.

Продажбите на модела в Европа се удвоиха по-малко от година, след като реализираният тираж на Mokka изпълни поставената цел от 100 000 екземпляра през месец април 2013 година. В момента продажбите на модела съставляват около 11.3% oт обема на този сегмент в Eвропа, нареждайки го на трето място сред SUV моделите в малкия клас. В страните от Северна Европа, Mokka заема водеща позиция в скандинавския регион. На пазарите във Финландия и Норвегия моделът води с отчетлива преднина в своя сегмент, заемайки съответно 24% и 21% дял от него, а във Великобритания заема 17% дял. В Германия Mokka е начело на целия SUV сегмент: с почти 12 процентен пазарен дял за първите два месеца на 2014 година Mokka е номер едно според Германската федерална служба за моторни превозни средства (KBA).

Opel Mokka за пореден път доказа своята устойчивост в успешното си развитие, спечелвайки доверието на допълнителни клиенти независимо от предизвикателствата на пазарната конюнктура. За нас е изключително удоволствие да видим нашия малък SUV шампион сред лидерите на SUV пазара и в ролята на ключов играч във възхода на марката Opel и издигането й в качеството на победител, достоен за светлините на прожекторите – заяви членът на управителния съвет и вицепрезидент продажби и следпродажбено обслужване на GM Europe Петер Кристиан Кюсперт.

Цените за версията с предно предаване на модела с 1.6-литров бензинов двигател с максимална мощност 85 кВт/115 к.с., система Start/Stop и петстепенна механична предавателна кутия започват от 32 075 лева (препоръчителна от производителя цена с включен ДДС за българския пазар).