Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Опитват ли се от Мерцедес да привлекат Верстапен?

Опитват ли се от Мерцедес да привлекат Верстапен?

3620
0
Хелмут Марко, Макс Верстапен и Кристиан Хорнер
Хелмут Марко, Макс Верстапен и Кристиан Хорнер, снимка Ред Бул Контент Пуул

Отношенията между Мерцедес и Ред Бул се изостриха неимоверно през сезон 2021, когато двата отбора водеха битка за титлите във Формула 1. В крайна сметка екипът от Бракли взе тази при конструкторите, а отборът от Милтън Кийнс – короната при пилотите с Макс Верстапен. Състезателната година обаче бе изключително изтощителна заради неспирните разправии и караници, съпровождащи надпреварите от календара. Това доведе и до разваляне на лични взаимоотношения. До Гран при на Великобритания например Тото Волф бе в добри връзки със семейство Верстапен. След удара между Макс и Люис Хамилтън обаче бившият F1 пилот Йос Верстапен заяви, че вече не желае изобщо да общуват. Той бе особено засегнат от това, че Мерцедес и Хамилтън се радваха на успеха си на Силвърстоун, докато синът му бе в болница за прегледи.

Изглежда обаче горчивината от случилото се през 2021 г. се е оттекла. По време на Гран при за Емилия Романя Волф и Верстапен старши са забелязани да се поздравяват с ръкостискане. Йос разговарял в падока с немски репортер, когато покрай тях минал шефът на Мерцедес в F1.

„Това бе първият ми контакт с Тото от Силвърстоун през 2021 г.“, потвърди Йос Верстапен

Дори тази минимална интеракция, която обичайно е проява просто на добро възпитание, обаче бе повод за възникване на нови слухове. Според немския уебсайт f1-insider.com например Волф е решил да възстанови контактите със семейство Верстапен единствено заради това, че разглежда Макс като възможен заместник за Люис Хамилтън за момента, когато седемкратният световен шампион реши да сложи край на кариерата си. Нидерландският пилот има договор с Ред Бул чак до 2028 г. В контракта обаче има клауза, позволяваща му да го прекрати предсрочно при рязък спад в представянето на отбора например. Хелмут Марко потвърди наличието на това условие и сега го повтори.

„В договора има свързани с представянето клаузи. Теоретично те могат да позволят на Макс да си тръгне. Но много неща трябва да се случат, за да стане това. А и Макс все още не е фен на Мерцедес“, заяви Марко.