Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Оправихме темпото в дългите серии, смята Грожан

Оправихме темпото в дългите серии, смята Грожан

28
0

Ромен Грожан заяви тази вечер на пистата Монца, че се надява екипът на Лотус да е направил правилните промени в настройките на колата, за да има нужната скорост и в утрешното състезание. Французинът се класира 8-и в стартовата решетка за утрешното състезание.

Вчера бяхме доста зле в дългите серии от обиколки с повече гориво, но направихме промени и вярвам, че те са в правилна посока – отбеляза французинът, който отново се класира в топ 10 и продължи, че разликата в представянето на един автомобил, често е много различно в квалификация и състезание.

В тази връзка Грожан се надява, че утре по-успешно ще се бори с автомобилите на съперниците от Форс Индия, които днес били „невероятно бързи“. Подобна бе картината и на пистата Спа в Белгия преди две седмици, където в състезанието Грожан се пребори със Серхио Перес и се качи на подиума.

Според французина този път и екипът на Уилямс ще е доста по-силен и дори колите на Заубер с обновените си двигатели Ферари.

При Уилямс слабостта е в работата с мекия тип гуми – софт. Но след промяната в наляганията тези гуми се пързалят повече при всички – отбеляза още Грожан с нотка песимизъм.