Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Определиха окончателната стартовата решетка за Австрия и наказанията

Определиха окончателната стартовата решетка за Австрия и наказанията

59
0

След налагането на множество наказания ФИА определи окончателния вариант на стартовата решетка за днешната Гран при на Австрия на пистата Ред Бул Ринг.

Пилотите на Ред Бул Дани Квят и Даниел Рикиардо получиха по 10 места назад заради използването на 5-и двигател през сезона. Наказанието на руснака обаче беше наложено първо, което означава, че трябваше да потегли 18-и (8-и в квалификацията като време).

Заради същото наказание от 10 места на съотборника му Рикиардо, класирал се първоначално 14-и, и двете санкции от 25 места на Бътън и 20 на Алонсо от Макларън обаче Квят се озова с 3 места напред – 15-и. Рикиардо отиде 18-и, зад двамата пилот на Мейнър Маруся, а на последна редица логично останаха Алонсо и Бътън.

Тъй като не  всички пилоти можеха да изтърпят санкциите си като места в решетката, ФИА им наложи и допълнителни наказания в състезанието.

Рикиардо ще изтърпи допълнителни 5 секунди престой в бокса при първото си спиране (тъй като няма как да отиде още 6 места в решетката назад).

Алонсо получи наказание преминаване през пита в първите 3 обиколки от състезанието (защото има още 16 места назад в решетката, които не може да изтърпи).

За Бътън пък е най-тежкото наказание – 10 секунди престой в бокса в първите 3 тура тъй като му остават неналожени 22 места назад в решетката).

Цялата решетка можете да видите ТУК