Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Опровергаха слух, че Алонсо нарочно натиснал спирачки пред Хамилтън

Опровергаха слух, че Алонсо нарочно натиснал спирачки пред Хамилтън

47
0

Въпреки че очакваше надпреварата в Бахрейн да не е лесна и за него, и за тима му, Фернандо Алонсо нямаше как да предвиди и извънредните обстоятелства, които го връхлетяха още във втората обиколка на състезанието. Люис Хамилтън (Макларън) удари Рено-то му при опит да го задмине и нанесе повреди на задната част. Единствената приятна изненада, призна самият Алонсо след днешната надпревара, бе фактът, че стигна последната част на квалификацията вчера. Той обаче не се разочарова и възнамерява да продължи да работи с тима, за да постигне напредък.
Знаех, че ще ми е трудно, тъй като нямахме достатъчно добро темпо през целия уикенд. Трябваше да стане магия, за да тръгнем добре. Но по един определен начин тази година е предизвикателство и трябва да се уча. През цялото време ще съм някъде в средата на колоната, трябва да се боря, да изпреварвам, а и стартовете не са особено лесни от 10-о, 11-о място – допълни двукратният световен шампион.
Междувременно в падока се заговори, че може би Фернандо е пуснал газта, за да изпробва реакцията на бившия си съотборник на Макларън. Той отрече категорично, обяснявайки, че според него Хамилтън просто не е преценил колко близо са двете коли на практика и затова се е стигнало до удар.
Изпълнителният директор на инженерния отдел Пат Саймъндс също опроверга слуховете:
Фернандо излизаше от завоя и ускоряваше към правата. Стигна пета предавка, 227 км/ч, пълна газ, не е докосвал спирачките въобще. А и данните от удара са налични, от тях се вижда, че е ударен отзад. Всичко, което мога да заявя от наша гледна точка, е, че не може да се вменява вина за инцидента на Фернандо. Но случилото се определено говори, че не излизаме особено добре на правите, страдаме малко от гледна точка на сцепление, скорост на двигателя и обороти.