Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Оптимизъм в Ред Бул: Според Марко темпото на RB20 е по-добро, отколкото...

Оптимизъм в Ред Бул: Според Марко темпото на RB20 е по-добро, отколкото изглежда

3205
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Темпото на Ред Бул RB20 е по-добро, отколкото показват резултатите в петъчните свободни тренировки, заяви Хелмут Марко. Макс Верстапен остана едва 14-ти във втората сесия на пистата Монца. Съотборникът му Серхио Перес бе 15-ти.

„По-добре сме, отколкото изглежда. В квалификационната симулация Макс залитна на Параболика. Там бе някъде на около 0,2 сек зад, предполагам, [Ландо] Норис, но без нормална мощност от задвижващата система като останалите“, коментира Марко

„В дълга серия бяхме много конкурентоспособни, докато се появи грейнинга. След това спадът в представянето бе леко драстичен. Мисля, че се появи, когато му се наложи да намали заради болид пред него. Трябва да оправим това“, допълни съветникът на Ред Бул в F1.

„Много по-добре сме, отколкото на Зандвоорт. Грейнингът се появява след пет до седем обиколки, но в случая съвпадна и с падането на темпото. Тоест Макс трябва да е постоянно на пълна газ, за да реши проблема! Необходимо е освен това да решим дали състезанието ще е с един или с два питстопа. Асфалтът се подобрява с всеки изминал тур. Няма дъжд, ще има състезания от Формула 3 и Формула 2, тоест условията ще продължат да стават все по-добри. А колкото повече гума има по настилката, толкова по-нисък ще е грейнингът“, каза още Марко.

Самият Верстапен обясни, че с отбора са продължили опитите с Ред Бул RB20

„Изпробвахме доста неща днес. Втората тренировка не премина особено добре, но в дълга серия бяхме малко по-конкурентоспособни. В момента изглежда сме доста агресивни към гумите. Доста интересно е как ще се развие това в състезанието. Имаме някои добри насоки за колата, но е необходимо да ги изгладим малко. След това мисля, че разликите между доста болиди ще са наистина малки и се надявам ние да сме в битката“, коментира Верстапен.

„Преследваме няколко различни посоки, защото няма една ясна. Опитахме различни неща, но в крайна сметка тренировките са за това, както и за неща, от които смятаме, че бихме могли да научим нещо повече за колата. Затова правим опита. Първата сесия изглеждаше прилично. Втората – чак в дългата серия. Трябва да напаснем нещата и ще се сме в борбата“, добави нидерландецът.

Екипът на Ред Бул смени скоростната кутия в автомобила на Серхио Перес между тренировките. Решението бе взето като предохранителна мярка. Мексиканският пилот изгуби малко от втората тренировка, а и работата му бе накъсана от механични проблеми. И той обаче отбеляза, че има подобрено темпо в дълга серия.