Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Организаторите изтъкнаха късния час и безопасността на зрителите като причина да ги...

Организаторите изтъкнаха късния час и безопасността на зрителите като причина да ги изгонят от трибуните

2031
0
Гран при на Лас Вегас, Лас Вегас
снимка: Андро Дюлгерян

Организаторите на Гран при на Лас Вегас изтъкнаха логистиката и късния час като причината, поради която затвориха фен зоните, Падок клуба, а в 1:30 местно време – час преди началото на забавилата се втора тренировка – изгониха и останалите по трибуните зрители. В социалните мрежи се появиха снимки, на които полиция подканва най-търпеливите запалянковци да си ходят. Фотографи, които са били в зони за снимане в близост до трибуните, също са изгонени от там. На някои дори е казано, че ако не си тръгнат, ще бъдат арестувани.

Поведението на организаторите е особено любопитно в светлината на цените на билетите за уикенда в Лас Вегас

Така наречените general admission, тоест билети за места без трибуни, са от порядъка на $800. За останалите варианти са над $1000 и стигат до $1500. Пропуските за Падок клуба започват от $8000. За определени VIP ложи цените стигат до $50 000.

Организаторите изтъкнаха загрижеността си за безопасността на зрителите като причина да ги изгонят от трибуните.

„По време на едно състезание от Формула 1 няма по-висок приоритет от този за безопасността на пилоти, фенове и служител. Мерките, взети заради проблем с шахта по време на първата свободна тренировка, отнеха дълги часове работа. Затова програмата се забави значително“, се казва в официалното изявление от страна на организаторите.

„Като се имат предвид късният час и логистичните грижи по отношение безопасното придвижване на фенове и служители извън пистата, взехме трудното решение да затворим фен зоните преди началото на втората тренировка. След успешното ѝ провеждане нямаме търпение да проведем и безопасен, интересен уикенд за всички“, се допълва в изявлението.

Зрителите на пистата негодуваха от часове, че не получават никаква информация. Имаше реплики, че хора са дошли в 19 часа вечерта и са останали на пистата до 1:30 с надеждата да видят нещо повече от 10 минути каране

По време на втората тренировка пък камерите умишлено избягваха празните трибуни около трасето. По принцип по време на предаванията често се излъчват кадри на фенове, любопитни плакати и т.н. Без хората обаче по-често се пускаха кадри от високо и в близък план на колите.