Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Организаторите от САЩ със срок до утре да изпълнят условията на Бърни

Организаторите от САЩ със срок до утре да изпълнят условията на Бърни

22
0
Гран при на САЩ

Организаторите на Гран при на САЩ имат срок до утре да изпълнят условията на Бърни Екълстоун, за да се проведе заложената в предварителния календар на Формула 1 за 2012 г. надпревара. Миналата седмица стана ясно, че промоутърът Таво Хелмунд е изгубил договора. От пистата Съркюит ъф ди Америкас (СОТА) пък внесоха поправки в изпратения им от Бърни и му го върнаха с изявлението, че исканията му са нереалистични. Той реагира очаквано и не одобри редактирания контракт, а сега иска гаранции за домакинската такса, тъй като е убеден, че американците не разполагат с необходимите средства.

Срокът е 30 ноември – заяви Екълстоун. – И дори по-важното нещо от превеждането на парите в банката е, че искаме сигурност за бъдещето, като се опитахме да им помогнем с това. Желанието ни е да сме сигурни кога ще е следващото плащане. Променяме много календара, за да включим тези хора и ако те не участват, ще сме в беда. Мисля, че проблемът е прост: ти никога не са имали парите.

Бърни обяснява още, че грижите с американците въобще не били само по отношение на парите, а и за много други неща:

Ние работим с промоутъра, това беше Таво и той трябваше да изпълни условията по договора. Не го направи, не можеше и прекратихме контракта. Прекарах много време с тези хора, а още се размотаваме. Очаквам хората да направят това, което са казали, че ще сторят, защото това е и моят начин на работа.

Що се отнася до ревизирания от страна на СОТА договор, то управляващият търговските права на Формула 1 бе категоричен, че хората от пистата не са в позиция да правят подобно нещо.

Е, всъщност са и го направиха, но ние не се интересуваме – допълни той.

За Корея и ситуацията там Бърни обясни, че един от шефовете при организаторите е бил освободен и на негово място назначен съвсем нов човек, незапознат с автомобилния спорт и неговото мнение е, че това не е трябвало да се случва.