Начало Автомобили Още една разработка на Новитек Росо на базата на Ферари 599

Още една разработка на Новитек Росо на базата на Ферари 599

128
0

След страховитото 599 GTB 808 Bi-kompressor, което разработиха преди време, сега Новитек Росо показаха още един свой проект на базата на Ферари 599 GTB, като този път е отделено повече внимание на външността, отколкото на двигателя на модела, който тук е получил само 40 допълнителни конски сили, като с тях общата мощност на V12 моторът достига същата мощност, като еквивалента си в могъщото Енцо.

Стайлинг програмата обаче разполага с множество компоненти, между които са нови преден спойлер, задно крило и дифузьор. Всички аеродинамични компоненти са тествани във въздушния тунел на компанията. Предното окачване може да бъде снижено с до 40мм посредством натискането на бутон, а когато колата развие скорост от 80 км/ч, то се връща в началната си позиция. Изпускателната система пък разполага с контролируема клапа, която определя колко силен точно да бъде звукът от ауспусите.

Джантите на този модел имат размер 20 цола отпред и 21 цола отзад и са обути с гуми Пирели с размер съответно 275/30 ZR 20 и 355/25 ZR 21.

Разбира се Новитек Росо предлагат и множество варианти за интериора, който може да включва както всякакви видове кожа, така и карбонов волан с плоско дъно и алуминиеви педали.