Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Още промени във Ферари предстоят в следващите месеци

Още промени във Ферари предстоят в следващите месеци

62
0
Стефано Доменикали

В екипа на Ферари във Формула 1 предстоят още промени в следващите месеци. Това заяви президентът на Скудерията Джон Елкан. В началото на тази година спортният директор Маурицио Аривабене беше заменен с Матиа Биното, който е и технически шеф на тима.

Изглежда това няма да бъде последната промяна в мениджмънта на тима. Очаква се в следващите месеци в екипа да се завърне Стефано Доменикали, който да води преговорите с шефовете на F1 при определянето на новите правила и договори от 2021 г.

„Занимавам се пряко с тима в последните няколко месеца, каза Елкан пред Gazzetta dello Sport по време на автомобилния салон в Детройт. – Имахме нужда от подсилване на организационната структура на тима. Биното е фигура с неоспорима техническа компетентност.“

В последно време се появиха и информации, че в тима за тестпилот може да бъде привлечен Мик Шумахер, който е на път да подпише договор с Ферари и да стане част от академията за млади пилоти на тима.

Относно информациите за Доманикали, Шумахер и вероятността Биното да не изпълнява и двете функции на спортен и технически директор, Елкан заяви: „Не мога да очаквам предварително решения, които предстои да бъдат взети в следващите месеци.

Ще говорим за тях в подходящото време. Искаме да изградим нужното бъдеще за нашите планове да печелим. Искаме да спечелим шампионата във Формула 1 възможно най-скоро. Изгубихме твърде много време.“