Начало Други Оспорвана битка за лидерството в Льо Ман преди нощните часове

Оспорвана битка за лидерството в Льо Ман преди нощните часове

378
0
снимка: Тойота

Оспорвана битка за лидерството в 24-те часа на Льо Ман преди нощните часове проведоха двете коли на Тойота.

След 5-ия час тази с №7 (Майк Конуей, Камуи Кобаяши и Хосе Мария Лопес) бе повела с 1 минута пред тази с номер 8 (Казуки Накаджима, Фернандо Алонсо и Себастиан Буеми).

Излизане на кола за сигурност и жълти флагове стопиха аванса на Хосе Мария Лопес пред Казуки Накаджима. А след по-бърз стоп японецът дори поведе в надпреварата.

След подновяването на състезанието обаче двамата с Лопес настигнаха трафик. Аржентинецът се възползва и изпревари съперника си. А след поредните питстопове той поведе с над 5 секунди.

След това обаче при залеза на слънцето и падането на температурите Лопес изпусна спирането за завоя Мулсан и загуби лидерството. След това нови 2 излизания от пистата доведоха до изоставане от над 12 секунди.

Поредният сейфтикар обаче доведе до намаляване на дистанцията до под 4 сек. Към 8-ия час в полунощ българско време разликата между двамата бе малко над 1 секунда.

На трето място е екипажът на от SMP Racing с номер 11 с прототипа BR Engineering BR1, за който карат Витали Петров, Михаил Альошин и Щофел Вандоорн. Той обаче е на 2 обиколки зад водещата Тойота.

На седмо място и на първо в клас LMP2 на Льо Ман е екипът на G-Drive с Oreca 07 Gibson. В клас GTE Pro начело е Porshe GT Team с номер 92.