Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Оставането на Маса в F1 би било грешка, смята Алези

Оставането на Маса в F1 би било грешка, смята Алези

81
0

Бившият пилот от Формула 1 Жан Алези смята, че евентуалното оставане на Фелипе Маса в спорта за още една година би било грешка. Бразилецът обяви на Монца миналия сезон, че се отказва от Гран при след края на годината. Решението на Нико Розберг да напусне Мерцедес обаче накара Сребърните стрели да потърсят доказан и опитен пилот на негово място и се насочиха към Валтери Ботас от Уилямс.

Екипът на Франк Уилямс обаче не искаше да се разделя с Валтери, при положение, че няма негов достоен заместник. В последствие на Маса бе предложено да остане още 1 година в тима срещу 5 млн. паунда. Изглежда, че Фелипе е приел офертата, след като Ботас вече посети фабриката на Мерцедес, за да му бъдат взети мерки за седалка.

„Честно казано, за мен това ще е грешно решение, заяви Алези пред Gazzetta dello Sport. – Фелипе спря и затвори страницата. И какво ще се случи, ако разбере, че Уилямс няма да има бърза кола догодина?”

Алези, който кара в F1 в периода 1989-2001 г., заяви още, че разбира решението на Розберг да се откаже, въпреки че в началото му се е струвало изненадващо и нелогично. „В началото мислех също като Лауда (председателя на борда на директорите на Мерцедес за F1), каза французинът.

– Бях изненадан и ядосан. Не разбирах логиката на това да обявиш оттеглянето си в седмицата, в която си спечелил титлата. Но след това помислих повече и се сетих за Сезона, който каза, че би карал за Уилямс, без да получава нищо. И как здраво работи той, за да се случи това (да бъде пилот в тима) и после загина. Изглежда Нико усещаше, че не иска да се състезава повече.”