Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Оставането на Мерцедес в F1 не е гарантирано, твърди Тото Волф

Оставането на Мерцедес в F1 не е гарантирано, твърди Тото Волф

2819
0
Мерцедес 2019 празненство
снимка: Мерцедес

Оставането на екипа на Мерцедес във Формула 1 от 2021 г. не е гарантирано. Това заяви спортният шеф на немския тим Тото Волф. От повече от 1 месец вървят спекулации, че немският концерн може да оттегли екипа си от Гран при и да остане в спорта само като доставчик на двигатели.

В края на миналия месец бяха обявени правилата в F1 за 2021 г. Те са били приети от отборите, но също така стана ясно, че Мерцедес е единият от двата тима, гласувал против изпробването на квалификационните състезания с обърнати решетки догодина.

Освен това новият бос на Мерцедес Ола Калениус не е голям фен на Формула 1. Но е такъв на Формула Е. И е възможно германската компания да съсредоточи усилията си върху електрическия шампионат, където и разходите са много по-малки.

„Всичко сочи, че ще останем в F1, но това не е даденост, каза австриецът. – Ние сме в процес на дискутиране на новото споразумение Конкорд. Освен това обсъждаме развитието на автомобилната индустрия и нейните ефекти върху спорта.

Има два варианта. Единият е като Ферари да кажем, че правим серийни и състезателни автомобили и затова ще участваме в F1 вечно. Но има и вариант да заявим, че в Мерцедес имаме много успешна серия в F1 и няма какво повече да доказваме. И вече ще правим нещо различно.“