Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Ферари не отписват състезанието

От Ферари не отписват състезанието

42
0

Въпреки че в квалификацията пилотите на Ферари не успяха да изпреварят опонентите си от Макларън, в екипа все още хранят надежди за успех в самото състезание.
Фелипе Маса и Кими Райконен не успяха да се доберат до първата стартова редица след силното представяне на пилотите на Сребърните стрели. С изоставане от почти 0,3 сек обаче Маса все пак записа трета позиция, докато неговият съотборник Кими Райконен отново ще стартира шести след като изостана с малко повече от 0,6 сек.
“Неприятно е че в третата част на квалификацията не успях да извадя максимума от колата, главно заради трафика при втория ми опит”, оплака се Маса. “В първите две части колата бе много добра както може да се види и от времената ми.”
“Все пак не успях в нито един момент да използвам максимума от гумите. Изпреварванията тук са много трудни, но ние разполагаме с добро темпо в дълги серии от обиколки и ще опитам да използвам това срещу двамата пилоти на Макларън, които ще стартират пред мен.”
“Направих грешка в последната си решителна бърза обиколка, която ми струваше ценно време”, заяви от своя страна Райконен. “Като резултат от това обиколката ми не бе добра и това обяснява защо се класирах едва шести.”
“Разбира се че не съм доволен от това и състезанието ще бъде много трудно за мен след като стартирам от трета редица и от мръсната страна на пистата. Все пак ще се опитам да извлека максимума от ситуацията, все пак колата ни днес не бе в никакъв случай лоша. Намираме се в труден момент, но не трябва да се предаваме. Всичко, което трябва да направим е да сглобим пъзела и резултатите ще дойдат.”
“Определено нашата изходна позиция за състезанието не е особено добра, като се има предвид, че колите на двамата ни основни съперници са пред нас”, заяви от своя страна Лука Балдизери. “Това обаче не означава, че всичко е загубено, утре ще е много важно да направим добър старт, особено що се отнася до Фелипе, който ще има предимството да стартира от чистата страна, където има и повече гума. Ще се опитаме да се справим с гумите по възможно най-добрия начин, защото очакваме високи температури през утрешния ден.”
“Както винаги ще бъдем зависими от обичайните параметри – стратегия, издръжливост, отборна работа – ако всичко това работи добре можем да очакваме и добри резултати. Ще дадем всичко от нас, за да спечелим колкото се може повече точки. След края на състезанието ще видим дали сме дали достатъчно от себе си или не.”
“Главната ни цел през този уикенд бе да извлечем максимума от нашия пакет, включително и гумите”, заяви тим шефа Стефано Доменикали. “Днес определено не успяхме в този аспект, особено в последната част на квалификацията. Сега трябва да направим всичко възможно да постигнем това в утрешното състезание. То ще е доста трудно за нас, защото стартовите ни позиции не са от най-добрите, а и съперниците ни изглеждат доста силни, но все пак запазваме надежди, победата не е невъзможна задача. Разполагаме с много потенциал, всичко ще зависи от това утре да положим максимум усилия и да се надяваме те да се овенчаят с успех.”