Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Маруся се надяват на сериозна крачка напред през следващата година благодарение...

От Маруся се надяват на сериозна крачка напред през следващата година благодарение на KERS

51
0
Тимо Глок

Само още два уикенда отборът на Маруся трябва да задържи позициите си, за да получи финансова инжекция от Бърни Екълстоун. Екипът в момента се намира на десета позиция и ако я задържи ще получи своя дял от разпределението на парите от търговските права на Формула 1. Сумата вероятно ще е поне двуцифрено число милиони евро, която ще е добре дошла предвид напрегнатото моментно финансово положение.

Тя трябва да помогне за развитието на отбора в спортен план. За целта вероятно ще бъде използвана хибридната система KERS, от която тимът се отказа през този сезон за разлика от основните конкуренти от Катерам.

„Техническите правила остават почти без промяна за следващата година, така че сме наясно, че най-много време може да бъде спечелено благодарение на KERS“, обясни спортният директор на отбора, Греъм Лоудън. През следващата година се очаква най-накрая Маруся да използва такава система.

„Целият екип в Банбъри работи чудесно през цялата година при доста тежки условия. Не направихме тестове преди началото на сезона и сме с доста по-малък бюджет спрямо конкурентите ни. Но изгледите за следващия сезон са значително по-приветливи. По отношение на развитието на аеродинамиката също нещата изглеждат много добре. Надяваме се да успеем да защитим позициите си и да направим нова крачка напред.“